Польща заявила про фальсифікацію розслідування Смоленської катастрофи

Польща заявила про фальсифікацію розслідування Смоленської катастрофи

З польських реєстраторів літака Качиньського було видалено короткий відрізок, на місце якого було вставлено відрізок з російського реєстратора

Записи чорних скриньок польського президентського літака, який зазнав авіакатастрофи під Смоленськом 2010 року, було сфальсифіковано, а багато документів у цій справі – приховано. Про це заявили експерти комісії, яка розслідує обставини трагедії.
Як інформує Радіо Польща, з польських реєстраторів було видалено короткий відрізок, на місце якого було вставлено відрізок з російського реєстратора. У вилученому відрізку містилася інформація про неполадки двигуна, генераторів і радіовисотомірів, що сталися, коли президентський літак пролітав на висоті 15 метрів.
У 2011 році попереднє розслідування назвало авіакатастрофу наслідком помилок польських пілотів, а також погане керівництво з боку російських диспетчерів за умов щільного туману. Окремий звіт російських експертів вказував на ймовірну присутність у кабіні пілотів командира польських військово-повітряних сил і містив припущення, що він міг наполягти на посадці, попри погані погодні умови.
10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський із дружиною, керівники всіх родів військ, начальник Генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровський, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: