Польські друзі «Нічних вовків» вирушили у рейд в Україну

Польські друзі «Нічних вовків» вирушили у рейд в Україну

Польські мотоциклісти мають намір відвідати могили в Україні, Білорусі, Литві та РФ

У Варшаві (Польща) з Майдану Пілсудського вирушив 16 Міжнародний катинський рейд на мотоциклах. Його учасники, які підтримують російський байкерський клуб «Нічні вовки», планують відвідати могили предків на території України, РФ, Білорусі та Литви, повідомляє Польське радіо.

Зазначено, що мета їхньої поїздки - віддати шану жертвам катинського злочину з 1940 року.

Учасники рейду проїдуть у цілому близько 8 тисяч кілометрів. Усю дорогу вони молитимуться, братимуть участь у богослужіннях та зустрічах із польською громадою, яка проживає за східним кордоном Польщі. Учасники рейду мають повернутися до Варшави 11 вересня.
«Від минулого року середовище, пов’язане з Катинським рейдом, є поділене. Це має зв’язок із тим, що організатори рейду підтримали членів пропутінського націоналістичного мотоклубу «Нічні вовки», - передає видання.

Повідомляється, що у травні 2015 року російські байкери хотіли переїхати територією Польщі, щоб узяти участь у берлінських урочистостях у 70-ті роковини закінчення Другої світової війни. Влада Польщі не дозволила росіянам здійснити «мотопробіг на Берлін». Ситуація повторилася й цьогоріч. Організатори Катинського рейду, натомість, підтримали дії «Нічних вовків».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: