Полторак розкритикував вирок Назарову і підтримав відновлення військових судів

Полторак розкритикував вирок Назарову і підтримав відновлення військових судів
Степан Полторак

Міністр оборони вважає, що вирок створив небезпечний прецедент

Міністр оборони України Степан Полторак підтримав відновлення спеціальних військових судів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, це відновлення має відповідати міжнародним стандартам. «Я підтримую відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючого міжнародного досвіду. Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, експерти та судді», – заявив він.

Прокоментував очільник оборонного відомства і вирок генералу Віктору Назарову у справі про загибель українських військових у збитому озброєними бойовиками літаку Іл-76.

За його словами, рішення суду, за яким генерал отримав сім років ув’язнення, створило небезпечний прецедент. «Зараз створено небезпечний прецедент, коли рішення суду може небезпечно вплинути на думку особового складу, який задіяно у бойових діях. Окрім цього, вважаю що це рішення не йде на користь мотивації військовослужбовців, підняттю бойового духу і впевненості у тому, що вони роблять правильно. Йдеться не тільки про випадки прийняття рішення офіцерським складом. Рішення щодо відповідальності кожного окремого військовослужбовця: від молодшого до старшого офіцера», – вважає міністр.

Полторак пояснив, що військовослужбовцям важко приймати рішення, враховуючи порушення понад 90 кримінальних справ у Росії, адже вони відповідно до своїх обов’язків повинні і далі захищати країну. У цьому контексті міністр висловився за створення механізму, який би захищав кожного військовослужбовця, що виконує свої обов’язки під час бойових дій.

Нагадаємо, суд визнав генерал-майора Віктора Назарова винним у справі збитого Іл-76 та призначив йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі.

Генерал Назаров не визнав провину у справі про збитий літак.

Президент України Петро Порошенко ініціює відновлення в країні спеціальних військових судів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: