Помер адвокат Віктор Паршуткін, який захищав українця Литвинова

Помер адвокат Віктор Паршуткін, який захищав українця Литвинова

Про місце і час похорону Паршуткіна поки що не повідомляється

У ніч на 28 лютого на 58-му році життя раптово помер адвокат Віктор Паршуткін. Про це повідомляє сайт Федеральної палати адвокатів РФ.

«Як адвокат Віктор Паршуткін здобув чимало перемог, у тому числі значущих і для всієї адвокатської корпорації. Зокрема, в 2000 р. за його скаргою Конституційний суд РФ ухвалив визначення №128-О, яким встановив правовий зміст поняття «адвокатська таємниця» і наклав заборону на допит адвоката як свідка за всіма обставинами, які стали йому відомими у зв'язку з наданням юридичної допомоги, – незалежно від форми, часу і місця її надання. Віктор Васильович по праву вважався одним з найкращих експертів у суді присяжних у Росії. Протягом кількох років він брав активну участь у підготовці молодих адвокатів до участі в таких процесах, зокрема в рамках майстер-класів, організованих Федеральною палатою адвокатів РФ», – ідеться в некролозі.

Про місце і час похорону Паршуткіна поки що не повідомляється.

Паршуткін був відомим як захисник українця Сергія Литвинова і збирався подавати скаргу до Європейського суду з прав людини щодо свого підзахисного.

Влітку 2016 року суд у Ростовській області РФ відхилив апеляцію на вирок українцю Сергію Литвинову, засудженому до 8,5 року позбавлення волі.

Паршуткін тоді також повідомив, що Генпрокуратура Росії письмово вибачилася перед Литвиновим за заведені раніше проти нього справи за статтями «вбивство» і «застосування заборонених засобів і методів ведення війни».

Литвинова було затримано влітку 2014 року. За версією слідства, він у складі українського добровольчого батальйону «Дніпро-1» вбив кілька десятків мирних жителів Луганської області. У «Дніпрі-1» заявили, що у них ніколи не було такого бійця.

25 листопада 2015 року звинувачення в масових убивствах з Литвинова було знято, але водночас було порушено справу про грабіж. За версією слідства, українець разом із невідомими військовими забрав у громадянина Росії Олександра Лисенка два автомобілі.

Адвокат Литвинова Віктор Паршуткін надав суду документи, згідно з якими один автомобіль належить жителю Луганської області і перебуває зараз у розшуку, а другий досі перебуває в Луганську і, за даними ДАІ України, його ніхто не викрадав.

20 квітня суд засудив Литвинова до 8,5 року колонії суворого режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: