Помер російський актор Олексій Баталов

Помер російський актор Олексій Баталов

Баталов не покидав лікарню протягом п'яти місяців - з тих пір, як переніс операцію на нозі після перелому шийки стегна

Народний артист СРСР, відомий актор і режисер Олексій Баталов помер вранці 15 червня на 89-му році життя.

Про це РБК повідомив друг сім'ї Баталова Володимир Іванов.

За його словами, Баталов помер «сьогодні під ранок, уві сні». «Я був там», - сказав Іванов.

Він також зазначив, що сім'я актора «просила подробиці не розголошувати». Питання про дату і місце похорону не вирішене, уточнив співрозмовник.

Сім'я народного артиста СРСР Олексія Баталова, також підтвердила, що актор помер в ніч на четвер. «Так, ми підтверджуємо, Олексій Володимирович помер сьогодні вночі», - повідомляють «РІА Новини» з посиланням на сім'ю актора.

Раніше про смерть актора і режисера повідомила «Комсомольська правда». За даними видання, Баталов не покидав лікарню протягом п'яти місяців, з тих пір як переніс операцію на нозі після перелому шийки стегна.

Олексій Володимирович Баталов народився 28 листопада 1928 року під Володимиром. У 1950 році в Москві закінчив Школу-студію МХАТ імені В. І. Немировича-Данченка при МХАТ СРСР ім. М. Горького. Після цього грав у Театрі Радянської армії, на сцені Московського художнього театру. З кінця 1960-х  - актор і режисер кіностудії «Ленфільм».

З 1975 року викладав акторську майстерність у ВДІКу. З 2007 по 2013 року був президентом Російської академії кінематографічних мистецтв «Ніка».

Олексій Баталов знявся у понад 60 фільмах: «Чисто англійське вбивство», «Зірка привабливого щастя», «Летять журавлі», «Три товстуни», «9 днів одного року», «Справа Румянцева», «Дама з собачкою» та інших . Одна з найвідоміших його ролей - Гоша у фільмі Володимира Меньшова «Москва сльозам не вірить», за яку він отримав Державну премію Російської Федерації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: