Понад три мільйони британців підписали петицію про переголосування Brexit

Понад три мільйони британців підписали петицію про переголосування Brexit

Станом на 13:19 за Києвом 26 червня під документом підписалися понад 3 мільйони 69 тисяч людей

Понад 3 мільйони британців підписалися під петицією  за проведення повторного референдуму щодо членства Великобританії у Євросоюзі.

.jpg_02
[IMAGE_AUTHOR]undefined[/IMAGE_AUTHOR].jpg_02

Станом на 13:19 за Києвом 26 червня під документом підписалися понад 3 мільйони 69 тисяч людей.

Як повідомлялось близько десятої ранку, понад 2,5 мільйона британців підписали петицію,

У петиції, опублікованій на сайті парламенту країни, її ініціатори пропонують запровадити щодо референдуму нове правило: повторний референдум проводитимуть, якщо явка була нижчою 75% або за умови, що частка тих, хто проголосував за чи проти виходу країни з ЄС, становитиме менше 60%.

Згідно з законодавством, британський парламент зобов’язаний розглянути будь-яку петицію, яка збере понад 100 тисяч підписів. А уряд Великобританії повинен відповісти на петиції, які набирають понад 10 тисяч підписів.

23 червня на референдумі у Великобританії за вихід з ЄС проголосували 52% виборців, це майже 16 з половиною мільйонів громадян; прихильники членства в Євросоюзі набрали 48%. Втім рішення Британії вийти з ЄС не стане фактичним, поки уряд офіційно не застосує статтю 50 Лісабонського договору ЄС. Цим кроком буде встановлено дворічний термін процедури переговорів про вихід Великобританії з Європейського cоюзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: