Попов: Було відчуття, що мене підставили із побиттям студентів на Майдані

Попов: Було відчуття, що мене підставили із побиттям студентів на Майдані
Олександр Попов

Екс-глава КМДА зізнався, що напевно не знає, хто міг його підставити

Колишній голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов в інтерв’ю «Главкому» заявив, що перебував у шокованому стані після побиття студентів на Майдані і не виключає, що його в цій ситуації підставили. А також розповів, що відбувалося в центрі столиці тоді, коли він керував адміністрацією Києва і контактував з силовиками.

«Я не розумів, навіщо було бити людей. Ми спільних акцій з правоохоронцями проводили багато, і ніколи не було жодних силових конфліктів. І це навіть у повітрі не витало, ми навіть не обговорювали такий варіант. Завжди завезення якихось сцен або конструкцій ялинки, габаритного вантажу, супроводжувалося ДАІ та міліцією. Це ж не один раз у нас відбувалося, і ніколи не було проблем. Тому, коли мені людина, яка реально розуміє, що відбувається на Майдані (а до неї ж стікається інформація з міліції, СБУ, різних джерел), каже, що завезти обладнання зараз можливо, звичайно, я їй вірю. Бо РНБО – це структура, яка координує дії всіх силовиків», – заявив Попов.

«Коли я віддав команду техніці виїжджати, поїхав до Коряка (тодішній начальник міліції Києва. – «Главком»). Бо у нього в кабінеті був екран, з якого можна було дивитися на Майдан, а я мав переконатися, що все було добре. Як виявилося, екран давав загальну картину на Майдані, саме з цього ракурсу можна було бачити тільки проїжджу частину Хрещатика і не бачити того, що відбувається в районі стели і туди далі. Та й освітлення там, у принципі, не було. Озвучку і конструкції під сцену мітингувальники собі встановлювали самі, і, може, були якісь пошкодження. Тому що серед фахівців, котрі 1 грудня мали працювати на Майдані, були й працівники міськсвітла. Не було навіть підозри, що сталося побиття людей, цього не було видно. Коли я їхав від Коряка – це було десь о четвертій ранку чи на початку п'ятої – ще не до кінця розумів, що сталося», – пригадує екс-голова КМДА.

Попов додав, що все це  зрозумів, коли повернувся до КМДА і ввімкнув телевізор.

«Сівкович мені передзвонив сам, і мені здалося, що він також щиро був обурений тим, що сталося. У нього відповіді на це питання теж не було. Я, звісно, питав. Я зідзвонився з начальником департаменту охорони здоров'я, попросив, аби він включився в контроль за роботою швидкої допомоги. Вранці вже зв'язався з головними лікарями установ, які закріплені на випадок масових пошкоджень людей для надання медичної допомоги. Поцікавився, чи є у них препарати, медикаменти, чи вистачає фінансування, отримав відповіді, що все є. З Клюєвим у нас була зустріч мінімум через три дні після цього. Я, взагалі, чесно кажучи, був у шоковому стані, мені й дзвонити не хотілося. От ви питали, чи думав я про те, чи, може, мене підставили... » – додав Попов.

Про те, хто міг його підставити, Попов зізнався, що знати напевне цього не може.

«Я виявився винним, сам того не очікуючи. Не пам'ятаю, через скільки саме днів, але до моєї відставки ми з ним (Клюєвим. – Ред.) ще один або два рази спілкувалися, але я деталей цих розмов уже не пам'ятаю», – запевнив колишній керівник столичної адміністрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: