Порошенко із президентом Румунії обговорили український закон про освіту

Порошенко із президентом Румунії обговорили український закон про освіту

Президент України Петро Порошенко із президентом Румунії Клаусом Йоханнісом

Архівне фото

Президент України запросив главу Румунії здійснити візит до України найближчим часом

Президент України Петро Порошенко провів телефону розмову з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, у ході  якої, зокрема, було обговорено закон України «Про освіту» в частині захисту мовних прав національних менших.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Президент України Петро Порошенко провів телефону розмову з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом. Президенти обговорили закон України про освіту в частині захисту мовних прав національних менших, а також актуальні питання українсько-румунських відносин», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що президент Румунії підтвердив незмінність підтримки територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України.

Президент України запросив главу Румунії здійснити візит до України найближчим часом.

Як повідомлялося, Угорщина планує поставити на саміті асоціації з Україною питання щодо порушення Угоди про асоціацію з ЄС у зв'язку з ухваленням українського закону про освіту.

Польща виступає проти перегляду Угоди про асоціацію України з ЄС і заохочуватиме Київ та Будапешт розв'язати освітню проблему шляхом діалогу.

28 вересня глава МЗС України Павло Клімкін направив 7-му статтю закону про освіту на розгляд Венеціанської комісії. Висновки комісії стосовно закону будуть готові до грудня.

Міністерство закордонних справ України із здивуванням сприйняло заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто стосовно перегляду Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Міністр освіти України Лілія Гриневич заявила, що не вважає заяви Угорщини цивілізованим діалогом.

Читайте також матеріал «Главкома»: Як Україну розпинали за мову. Резолюція ПАРЄ та її наслідки

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: