Порошенко кличе нового президента Узбекистану до України

Порошенко кличе нового президента Узбекистану до України
Телефонна розмова Порошенка з Мірзіяєвим

Президенти у телефонній розмові відзначили обопільну зацікавленість в активізації діалогу між Україною та Республікою Узбекистан на всіх рівнях

Президент України Петро Порошенко привітав новообраного президента Узбекистану Шавката Мірзіяєва з обранням на високу посаду. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президенти у телефонній розмові відзначили обопільну зацікавленість в активізації діалогу між Україною та Республікою Узбекистан на всіх рівнях.

У контексті поглиблення двосторонньої взаємодії була відзначена важливість проведення у 2017 році чергового засідання Спільної українсько-узбецької комісії зі всебічного співробітництва.

Окрема увага була приділена розвитку торговельно-економічної складової двосторонніх відносин. Зокрема, йшлося про участь українських компаній у реалізації програм з розвитку інфраструктури, енергетики, електрифікації залізничних шляхів та інших проектів на території Узбекистану.

Лідери двох країн обговорили також питання взаємодії у рамках міжнародних організацій.

Петро Порошенко запросив Шавката Мірзіяєва здійснити візит в Україну. Запрошення було з вдячністю прийнято.

Нагадаємо, позачергові вибори в Узбекистані були призначені на 4 грудня після смерті колишнього президента Іслама Карімова. Він помер 2 вересня 2016 року. У ЗМІ інформація про смерть президента Узбекистану з'явилася ще 29 серпня. Водночас уряд країни наполягав: Карімов живий, перебуває у лікарні в критичному стані. Згодом донька президента Узбекистану Іслама Карімова Лола повідомила про смерть свого батька.

Аналітики не сумнівалися, що перемогу на виборах здобуде 59-річний Шавкат Мірзіяєв, який з 2003 року був прем’єр-міністром Узбекистану, а 8 вересня після смерті Іслама Карімова був оголошений виконувачем обов’язків президента.

Мірзіяєв набрав на виборах президента Узбекистану найбільшу кількість голосів виборців - 88,61%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: