Порошенко: На душах керівництва Росії смертний гріх

Порошенко: На душах керівництва Росії смертний гріх

Загальна кількість жертв війни, яку розв’язала проти України Росія, сягнула десяти тисяч

Президент України Петро Порошенко заявив, що на совісті найвищого військово-політичного керівництва Російської Федерації загибель на Донбасі десяти тисяч українців. Про це він сказав під час церемонії вручення державних нагород з нагоди 25-ї річниці Збройних Сил України.

«Загальна кількість жертв війни вражає, вона сягнула десяти тисяч. Росія позбавила життя не лише 2558 наших військових із Збройних Сил та інших силових структур, які боронять країну, але й сім з половиною тисяч цивільних громадян України. Цей смертний гріх – на душах найвищого військово-політичного керівництва Російської Федерації, яке прагне відновити імперію і зневажає життям і долею людей», - заявив Порошенко.

Учасники урочистого зібрання вшанували хвилиною мовчання пам’ять українських воїнів і цивільних осіб, які загинули у війні, яку розв’язала проти України Росія.

Нагадаємо, у Львові сьогодні відбувся Марш захисників України з нагоди 25-ї річниці створення Збройних сил України.

Також президент Петро Порошенко в зоні АТО записав відеопривітання бійцям Збройних сил. 

Крім того, сьогодні Верховна Рада дозволила «безстроковим» контрактникам звільнятися після двох років служби. За відповідний законопроект №5337 за основу і в цілому проголосувало 239 народних депутатів.

Також Рада ухвалила постанову, якою скасувала встановлення зарплати військовослужбовців строкової служби на рівні контрактників. За це рішення проголосувало 235 депутатів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: