Порошенко на Генасамблеї ООН закликав створити групу друзів українського Криму

Порошенко на Генасамблеї ООН закликав створити групу друзів українського Криму

Український президент звернув увагу ООН на мілітаризацію Криму, назвавши це викликом у сфері безпеки для всього світу

Президент України Петро Порошенко звернувся до країн-членів ООН з ініціативою створити українську групу друзів Криму.

Про це він заявив під час виступу на засіданні Генасамблеї Організації у середу.

«Настав час створити міжнародну групу друзів українського Криму для координації наших спільних кроків та дій. Ми розраховуємо на скоординовану та цілеспрямовану підтримку наших міжнародних партнерів», - заявив Президент України.

Він висловив сподівання на міжнародну підтримку ініціатив України щодо забезпечення дотримання прав людини в тимчасово окупованому Криму, «зокрема наступної відповідної резолюції ГА ООН». При цьому він підкреслив необхідність посилити міжнародний режим деокупації Криму.

Українці та кримські татари зазнають арештів навіть через публікацію в соцмережах, або за вивішування українського національного прапора на приватному будинку. Тривають переслідування лідерів Меджлісу, чия діяльність заборонена російською окупаційною владою, навів приклади президент.

«Той факт, що на найвищому міжнародному рівні – Генеральній Асамблеї ООН – Росія визнана окупаційною державою доводить, що ми на правильному шляху», - зазначив він. Однак, продовжив він, Росія безцеремонно порушує цю резолюцію та надалі ігнорує всі заклики Управління Верховного комісара з прав людини із забезпечення доступу до Криму міжнародним моніторинговим місіям з прав людини. «Міжнародна спільнота має уважно відстежувати ситуацію в Криму, щоб попередити новий геноцид проти кримських татар та українців, інспірований сучасними поборниками сталінської тоталітарної ідеології», - підкреслив Петро Порошенко.

Він також звернув увагу ООН на мілітаризацію Криму, назвавши це викликом у сфері безпеки, який зачіпає всю Південну та Східну Європу, а також Північну Африку та Близький Схід.

Як відомо, 20 вересня Порошенко виступив на Генасамблеї ООН.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: