Порошенко нагадав, що Україна рухається до ЄС і НАТО

Порошенко нагадав, що Україна рухається до ЄС і НАТО
Президент України Петро Порошенко
Фото: прес-служба Адміністрації президента України

Президент переконаний, що альтернативи руху на Захід для України немає

Президент Петро Порошенко висловив переконання, що Україна прямує до набуття повноцінного членства в Європейському союзі та Північно-Атлантичному альянсі. Про це він заявив під час урочистої промови на Майдані Незалежності з нагоди 26-ї річниці незалежності України.

За словами глави держави, Україна вже «обрала свою дорогу». «Дорога у нас одна: широкий євроатлантичний автобан що веде до членства в Європейському Союзі та членства в НАТО», - наголосив він. «На цьому шляху ми вже зруйнували візову завісу», - додав президент.

Він також наголосив, що українська влада вважає дороговказом для просування цією дорогою норми Угоди про асоціацію, яка остаточно набуде чинності 1 вересня. 

Як повідомлялося раніше, за словами Петра Порошенка, 26-й рік незалежності став для України особливим. Він виявився щедрим на кілька позитивних подій, які залишать слід в історії. «Найгірше, найважче, найболісніше уже позаду з одним застереженням: ми не знаємо, що у голові того, що сидить за порєбріком», - сказав президент.

Глава уряду України Володимир Гройсман розповів, як піднялася Україна під час його роботи на посаді прем'єра. Секретар РНБО Олександр Турчинов у своєму привітанні підкреслив, що останні події в країні призвели до народження української нації.

Читайте також: Коли ми стали незалежними?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: