Порошенко назвав умову для голосування за децентралізацію

Порошенко назвав умову для голосування за децентралізацію

Для внесення змін до Конституції в цій частині є чіткі попередні умови, насамперед безпекового характеру, - підкреслив президент

Президент України Петро Порошенко звернеться до Верховної Ради щодо голосування за зміни до Конституції в частині децентралізації у другому читанні лише тоді, коли будуть виконані умови безпекового характеру на Донбасі. Про це глава держави повідомив сьогодні під час урочистого засідання у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції України.
«Визначаючи послідовність своїх дій в цьому питанні (щодо голосування у другому читанні змін до Конституції в частині децентралізації – Ред.), ми користуємося відомою народною приказкою, яка вчить не ставити віз попереду коня. Очевидно, для внесення змін до Конституції в цій частині є чіткі попередні умови, насамперед безпекового характеру», - заявив він.
«Має бути встановлений повний та тривалий режим припинення вогню. Росія, країна-агресор, країна-окупант повинна вивести всі свої війська, зброю та техніку з території України. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має отримати повний доступ до всієї неконтрольованою Україною території, а також встановити постійний моніторинг над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону», - зазначив Порошенко.
Крім цього, за словами президента,має відбутися реальне роззброєння всіх незаконних угруповань на цій території, встановлення зон безпеки.

Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: