Порошенко не задоволений ситуацією з пресою в Україні

Порошенко не задоволений ситуацією з пресою в Україні
Фото Эпизод.ua

Так не повинно бути, щоб президент втручався в ситуацію із нападом на канал «Інтер». Це неприйнятно, вважає Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що не задоволений ситуацією з пресою в Україні. Про це він сказав під час 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

На запитання, чи задоволений він ситуацією зі ЗМІ, яка склалася в Україні, президент відповів негативно. «Ні. Так не повинно бути, щоб президент втручався в ситуацію із нападом на канал «Інтер». Це неприйнятно. Незважаючи на те, що ми дійсно змогли розчистити ситуацію, вирішити питання за короткий період часу, це не повинно доходити до президента», – зазначив він.

Крім того, Порошенко наголосив, що не може прийняти вбивство Павла Шеремета. «Єдине, що я можу зробити, – через годину або дві, як це сталося, я зателефонував американським партнерам, запросив ФБР, щоб допомогли провести розслідування, надати експертів і додати прозорості розслідуванню. Це проблема, коли вибухає машина з журналістом посеред Києва, це терористичний акт. Український президент, уряд, міліціонери повинні показати прозоре розслідування. Я знав його багато років. Я вдячний, що він приїхав в Україну і допомагав нам у важкі часи своєю професійною роботою. Це дуже важливий тест для внутрішніх органів України – як відбудеться це розслідування. Це частина тривалого процесу. Ми повинні поліпшити безпеку на вулицях, реформу поліції. Тому ми реформуємо систему, армію, прокуратуру», – сказав Порошенко.

Як повідомлялося, 15 вересня в Києві відкрилася 13-та щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES). Прогнозувалося, що в роботі форуму візьмуть участь понад 350 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських діячів, експертів з 20 країн світу.

Нагадаємо, Порошенко також заявив, що окупаційна влада не здатна забезпечити належний соціальний рівень в окупованому Криму. У своїй промові президент зазначив, що окупований Крим перетворюється на справжній концентраційний табір. Порошенко попередив, що представники Криму, які потраплять до Держдуми РФ, опиняться у санкційному списку. Він також закликав США до додаткових санкцій проти РФ за аналогом поправки Джексона-Веніка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: