Порошенко обговорив з Трампом ситуацію на Донбасі та свій візит у США

Порошенко обговорив з Трампом ситуацію на Донбасі та свій візит у США
Дональд Трамп та Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з Президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом висловився за активізацію діалогу на всіх рівнях та питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США. Також лідери країн обговорили ситуацію в зоні АТО. Про це повідомив прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook.

«Особливу увагу було приділено врегулюванню ситуації на Донбасі та досягнення миру політико-дипломатичним шляхом. Сторони висловили глибоку стурбованість через ескалацію напруженості та погіршення гуманітарної ситуації передусім у районі Авдіївки. Вони наголосили на нагальній необхідності встановлення режиму повного припинення вогню», - написав Цеголко.

Також Порошенко подякував Главі Білого дому за тверду підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та «висловився за активізацію економічних і ділових зв’язків, що сприятиме створенню нових робочих місць і зростанню добробуту громадян обох країн».

Під час розмови також було обговорено майбутній візит Петра Порошенка до Вашингтона, для підготовки якого до США поїде міністр закордонних справ України.

Як повідомляв «Главком», Дональд Трамп також сьогодні поговорить з прем'єр-міністром Італії Паоло Джентілоні і генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Президент США проводить вихідні на своїй віллі у Флориді, куди полетів з Вашингтона в п'ятницю ввечері.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: