Порошенко охарактеризував Макрона, Трампа та Путіна

Порошенко охарактеризував Макрона, Трампа та Путіна
Петро Порошенко та Еммануель Макрон

Президент України припустив, що з приходом до влади Макрона та Трампа очікування Росії не виправдалися

Сьогодні газета Le Figaro опублікувала інтерв'ю з президентом України Петром Порошенко, який два дні тому зустрівся зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном в Єлисейському палаці, повідомляє Rfi.

«Поремога проєвропейської політики Макрона дуже символічна і позитивна для моєї країни, тому що я пообіцяв повернути Україну в Європу», - так характеризує Порошенко відносини двох країн з приходом до влади у Франції нового лідера.

«Мені дуже подобається стиль Макрона, - продовжує український президент. - Я думаю, що у мене ніколи не було більш ефективної зустрічі, ніж з ним у Парижі. Мені подобається ця культура результату. Еммануель Макрон був чітким і прагматичним. Він заявив, що не визнає анексію Криму. Ми прийшли до згоди з приводу чітких заходів по реалізації Мінських домовленостей для зустрічі в «нормандському форматі», який відбудеться через кілька днів чи тижнів».

Втім, Петро Порошенко так само добре відноситься і до Дональда Трампа.

«Моя зустріч з ним пройшла краще, ніж я очікував», - зазначив український лідер газеті, нагадавши, що американський президент сам до нього зателефонував незадовго після свого приходу до влади. - Під час зустрічі у Вашингтоні Трамп був дуже відкритим, рішучим і добре інформованим. Мені здається, що він приділяє особливу увагу Україні. Чому? Через те, що серед світових проблем, з якими він стикається, - на Близькому сході та Північній Африці - український конфлікт простіше всього вирішити. Росіянам не потрібен Донбасс. Я навіть думаю, що вони готові звідти піти».

Третім світовим лідером, якого обговорювали під час інтерв'ю, був Володимир Путін.

«У жовтні 2016 Путін спокійно чекав і нічого не робив. Він дуже сподівався на прихід Дональда Трампа в Білий дім, а також Франсуа Фійона або Марін Ле Пен в Єлисейський палац. Але в кінцевому рахунку, Трамп ввів нові санкції проти Росії, а у Франції Еммануель Макрон веде проєвропейську і дуже відповідальну політику. Очікування Росії не виправдалися », - сказав Петро Порошенко.

«Як ви думаєте, яка наступна мета Путіна в регіоні?» - поцікавився журналіст.

«Оскільки Володимир Путін повністю непередбачуваний, мені дуже важко відповісти на це питання. Якби раніше мені сказали, що він збирається привласнити Крим і напасти на Донбас, я б не повірив. Тільки тому, що ця війна не в його інтересах. Єдина людина, яка може знати, що зробить Володимир Путін в найближчі місяці, це сам Володимир Путін », - зізнався Порошенко.

«Ви вважаєте, що він ще непередбачуваніший за Трампа?», - додав журналіст.

«О, так, незрівнянно!» - відповів Порошенко.

«Главком» також повідомляв, що президент України Петро Порошенко в інтерв'ю виданню Le Figaro заявив, що проблема корупції в Україні з великими труднощами піддається усуненню «через важку радянську спадщину».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: