Порошенко: ПАРЄ вперше визнала Росію країною-агресором

Порошенко: ПАРЄ вперше визнала Росію країною-агресором

Порошенко підтримує заклики ПАРЄ до єднання Європи

Президент України Петро Порошенко привітав схвалення резолюцій Парламентської асамблеї Ради Європи щодо політичних наслідків російської агресії в Україні та захисту проти порушень прав людини на окупованих територіях. Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook.

«ПАРЄ вперше визнала Росію країною-агресором, закликала її вивести свої війська і припинити військову підтримку бойовиків та чітко підтвердила беззаперечну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, включаючи Крим», - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що це - спільна перемога української дипломатії, депутатів Верховної Ради України та проукраїнської міжнародної коаліції.

Порошенко підтримує заклики ПАРЄ до єднання Європи і вироблення спільної європейської стратегії для протидії зусиллям Росії щодо дестабілізації геополітичної ситуації.

Він вважає передчасним порушення питання про відновлення повноважень російської делегації в ПАРЄ «до повного припинення російської агресії та брутального порушення основоположних норм міжнародного права, в тому числі Ради Європи, а також повного відновлення територіальної цілісності України».

Нагадаємо, 12 жовтня сесія ПАРЄ прийняла дві резолюції щодо України. У Парламентській асамблеї Ради Європи не визнають результатів виборів до Держдуми РФ в окупованому Криму і вважають, що вони кидають тінь на легітимність усього парламенту РФ.

З повним текстом резолюції ПАРЄ щодо України можна ознайомитись тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: