Порошенко підписав закон про Фонд енергоефективності

Порошенко підписав закон про Фонд енергоефективності

Закон визначає правові, економічні та організаційні засади утворення та діяльності Фонду енергоефективності

Президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського» підписав закон «Про Фонд енергоефективності».

Цей закон визначає правові, економічні та організаційні засади утворення та діяльності Фонду енергоефективності.

«Фонд енергоефективності утворюється з метою підтримки ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження (далі - заходи з енергоефективності), зокрема в житловому секторі, з урахуванням національного плану щодо енергетичної ефективності, зменшення викидів двоокису вуглецю з метою виконання Паризької угоди, впровадження acquis communautaire Європейського Союзу та Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності», - йдеться у законі.

Також зазначається, що річний бюджет Фонду формується за рахунок коштів Державного бюджету України та коштів, які Фонд отримує як гранти або залучає в інший спосіб з будь-яких інших джерел, не заборонених законом, з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом. При цьому обсяг державних коштів у бюджеті Фонду має бути достатнім для досягнення мінімальних цілей у сфері енергоефективності, визначених міжнародними зобов’язаннями України. З цією метою Кабінет міністрів України може збільшити статутний капітал Фонду або надати Фонду додаткову державну підтримку з Державного бюджету України з урахуванням вимог бюджетного законодавства.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект про Фонд енергоефективності 8 червня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: