Порошенко підписав закон про особливості вступу до вишів Донбасу

Порошенко підписав закон про особливості вступу до вишів Донбасу
Президент України Петро Порошенко

Законопроект передбачає врегулювання особливостей прийому на навчання до вищих навчальних закладів, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей

Президент України Петро Порошенко у понеділок, 24 липня, підписав закон, що регулює вступ до вишів Донбасу.

Відповідна інформація опублікована на сайті Верховної Ради.

Законопроект №6548 «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо діяльності вищих навчальних закладів на території Донецької та Луганської областей» передбачає врегулювання особливостей прийому на навчання до вищих навчальних закладів, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей.

Зокрема, для вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей встановлюється фіксований обсяг державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою для всіх спеціальностей і всіх освітніх рівнів.

Реалізація зазначеного законопроекту, на думку його авторів, не потребує додаткового фінансування з державного та місцевого бюджетів і сприятиме врегулюванню та вирішенню ключових проблем діяльності вищих навчальних закладів, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, у Міносвіти оприлюднили ТОП-10 вишів за кількістю заяв.

Читайте також статтю: Психолог Алевтина Шевченко: У нашому суспільстві існує стереотип: якщо після школи ти не пішов до вишу, ти вже якийсь лузер

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: