Порошенко підтвердив, що «режим тиші» на Донбасі триває вже протягом 12 годин

Порошенко підтвердив, що «режим тиші» на Донбасі триває вже протягом 12 годин
Фото РБК

12 годин і 5 хвилин на фронті не стріляють – президент

Президент України Петро Порошенко заявляє про встановлення режиму повного припинення вогню на Донбасі вже протягом 12 годин. Про це він сказав під час зустрічі зі студентами та викладачами Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з нагоди Дня знань та початку нового навчального року, пише УНІАН.

«26 серпня я видав директиви нашим представникам у Тристоронній контактній групі запропонувати з 1 вересня режим повного припинення вогню. За 12 годин і 5 хвилин, я хочу вас привітати, цей режим дотримується – на фронті не стріляють», – заявив президент. «За весь цей час був лише один неприцільний постріл зі стрілецької зброї, немає ані артилерійських залпів, ані танкових атак, ані мінометів», – додав він.

Як повідомлялося, 26 серпня представники України в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи закликали контрольованих Росією бойовиків припинити порушувати режим тиші з 1 вересня.

«Лише на підконтрольній Україні частині Донбасу до шкіл і дитсадків піде понад 150 тисяч дітей. Ми наполягаємо, що всі діти Донецької та Луганської областей, незалежно від місця проживання, мають право на турботу і безпеку. Саме тому Україна наполягає на повному припиненні вогню. Українська сторона послідовно виконує Мінські угоди і закликає Російську Федерацію і ОРДЛО не порушувати взяті на себе зобов'язання і з 1 вересня 2016 року все ж таки припинити стріляти», – заявила прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

31 серпня прес-секретар глави держави Святослав Цеголко повідомив, що президент Порошенко чекає на рішення президента РФ Володимира Путіна щодо підтримки ініціативи України про припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: