Порошенко планує візит до США і сподівається на «ефективну зустріч» із Трампом

Порошенко планує візит до США  і сподівається на «ефективну зустріч» із Трампом

Порошенко планує поїздку до Вашингтона наступного місяця

Президент України Петро Порошенко заявив в середу, що він сподівається на зустріч з обраним президентом США Дональдом Трампом в Вашингтоні наступного місяця та розраховує на те, що новий американський уряд буде продовжувати підтримку Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю The Wall Street Journal на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

«В першу чергу, ми користуємося сильною підтримкою обох партій в США», - сказав Порошенко, додавши, що «абсолютно впевнений, що продовження нашої співпраці зі Сполученими Штатами буде дуже ефективним».

Як відомо, Порошенко планує поїздку до Вашингтона наступного місяця. Він висловив надію на зустріч зі своїм новим американським колегою вперше після їх розмови, під час якої Президент України привітав Трампа з перемогою на виборах в листопаді.

«Це буде моє велике задоволення, і, я думаю, що це буде ефективна зустріч з огляду на моє враження про телефонну розмову», - сказав він.

За словами Порошенка, під час дзвінка Трамп виглядав дуже зацікавленим тим, що відбувається в Україні та просив прокоментувати ситуацію на сході України і в Криму.

Український лідер повідомив, що протягом останніх декілька тижнів спостерігається зростання насильства на сході України. Зокрема, минулого місяця 22 українських військовослужбовців були вбиті, а угода про припинення вогню порушувалася 1500 разів.

«Це була повна відповідальність Путіна», - сказав український лідер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: