Порошенко порівняв перспективи членства в НАТО з сенсорними дверима: Можуть закритися

Порошенко порівняв перспективи членства в НАТО з сенсорними дверима: Можуть закритися
Фото з відкритих джерел

Так, формально двері відкриті, починаючи з Бухарестського саміту 2008 року, але ці двері – сенсорні: можуть і закритися при занадто різкому наближенні - президент

В Альянсі немає консенсусу щодо членства України, заявив Порошенко. Про це президент України Петро Порошенко заявив під час свого виступу із щорічним посланням до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України.

«Слід також усвідомлювати, що в Альянсі теж немає консенсусу щодо членства України. Так, формально двері відкриті, починаючи з Бухарестського саміту 2008 року, але ці двері – сенсорні: можуть і закритися при занадто різкому наближенні», - сказав він.

Порошенко зазначив: через це кожен крок України має бути виваженим і заздалегідь прорахованим, щоб не вийшло так, як з Планом дій щодо членства вісім років тому. «Я хочу підкреслити, що ті заходи, які ми здійснюємо зараз, - це, насправді, значно більше, ніж проект ПДЧ зразка 2008-го», - зазначив президент.

Президент також закликав політичні сили до консолідації і єдності, бо це є «критичним питанням виживання України».

Як повідомлялось, також у своїй промові Порошенко заявив про готовність української армії протистояти агресору, розповів про єдину можливість повернути Донбас, а також назвав три складові, необхідні для добробуту українців.

Як відомо, Верховна Рада може на сьогоднішньому пленарному засіданні розглянути питання про зняття недоторканності з судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: