Порошенко пояснив, чому важливо зустрітись з Трампом раніше за Путіна

Порошенко пояснив, чому важливо зустрітись з Трампом раніше за Путіна
Петро Порошенко у Вашингтоні

Порошенко зауважив, що Україна має дуже міцну двопартійну підтримку у Конгресі США

Президент Петро Порошенко заявив, що дуже важливо, що зустріч його, як українського президента, в Білому домі буде раніше, ніж зустріч Путіна для того, щоб всі були озброєні інформацією і нікому не залишити жодного шансу на несправедливість.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

«Подивіться яку потужну і фантастичну підтримку ми зараз маємо у Сполучених Штатах. Я прибув сьогодні з першим візитом після президентських виборів (виборів Президента США - Ред.). І ми маємо фантастичну програму», - зазначив Глава держави під час зустрічі з українською громадою.

«Дуже важливо, що моя зустріч, як українського президента, в Білому домі буде раніше, ніж зустріч Путіна», - зауважив Порошенко та додав, що це необхідно для того, щоб «всі були озброєні інформацією і нікому не залишити жодного шансу на несправедливість».

Президент зауважив, що Україна має дуже міцну двопартійну підтримку у Конгресі США.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко прибув з робочим візитом до США. 

Порошенко зустрівся з українською діаспорою біля Меморіалу Голодомору у Вашингтоні. Зустріч носила більш неформальний характер, попри те, що там були присутні високопоставлені гості та духовенство.

Нагадаємо, 14 червня кілька дипломатичних джерел підтвердили «Главкому» інформацію, що Україна та США домовилися про повноцінні переговори президентів Дональда Трампа та Петра Порошенка у Вашингтоні.

Очікується, що 19-20 червня відбудеться візит президента України до США. На 11 годину 20 числа запланована зустріч Порошенка з американським колегою. Вона буде проведена раніше, ніж Трамп зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним.

В посольстві України в США раніше заявили, що анонсування закордонних візитів президента України є прерогативою речника глави держави або заступника глави Адміністрації президента України із зовнішньополітичних питань.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив, що Київ і Вашингтон узгодили зустріч президентів України і США, однак не став називати її дату.

Читайте також матеріал «Главкома»«Порошенко їде рятувати Трампа? Чому візит українського лідера потрібен Білому дому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: