Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства - нардеп

Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства - нардеп
Михайло Саакашвілі

Ігор Мосійчук вважає, що Петро Порошенко почав визнавати свої помилки

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук заявляє, що екс-президента Грузії, колишнього голову Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі позбавили українського громадянства. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Мені підтверджують: це правда - грузинського Януковича Міхо Саакашвілі позбавили українського громадянства і це свідчить, що президент Петро Порошенко нарешті почав визнавати власні помилки. Він в незаконний спосіб надав наше громадянство і зараз виправляє виключно власні помилки», - написав Мосійчук. 


Нагадаємо, президенту України Петру Порошенку під час перебування з візитом у Грузії нагадали, що Київ двічі відмовився видати Саакашвілі.

Порошенко заявив, що «не отримував від влади Грузії запит про екстрадицію Саакашвілі». Однак пізніше в той же день він сказав, що «перевірив інформацію про Саакашвілі і уточнив, що запит з Грузії дійсно надходив». «Україна відмовила в цьому запиті і запросила додаткові матеріали. Добре, що це питання вирішується без втручання президента. Це прерогатива силових структур і Генпрокуратури», - сказав Порошенко в інтерв'ю Громадському ТБ Грузії.

Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2007-го і з січня 2008-го до середини листопада 2013 року. У листопаді 2013 року він залишив країну за кілька днів до закінчення повноважень і до інавгурації нового президента Георгія Маргвелашвілі. У травні 2015 року Саакашвілі було надано громадянство України, в зв'язку з чим, за рішенням президента Грузії, у грудні 2015-го було припинено його грузинське громадянство.

У 2014 році в Грузії Саакашвілі було висунуто низку кримінальних звинувачень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: