Порошенко прибув на саміт Україна-ЄС

Порошенко прибув на саміт Україна-ЄС
Саміт Україна-ЄС

Саміт в Брюсселі пройде в форматі робочого ланчу

В Брюсселі розпочалася зустріч Україна-ЄС на найвищому рівні, що проходить в рамках саміту Україна-ЄС.

Президент  Петро Порошенко прибув до будівлі Ради ЄС, де його зустрічали президенти Єврокомісії, Європарламенту та Європейської ради.

Після зустрічі четвірки відбудуться переговори в розширеному складі у форматі робочого ланчу, в них з українського боку візьмуть участь віце-прем’єр , Іванна Климпуш-Цинцадзе, глава МЗС Павло Клімкін, міністр інфраструктури Володимир Омелян, міністр енергетики Ігор Насалик, а також Костянтин Єлісєєв, Ірина Геращенко, Наталія Микольська, Борис Ложкін, Андрій Коболєв.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі пройде саміт Україна-ЄС. Підсумка конференція лідерів саміту запланована на 14:40. 

Саміт Україна-ЄС пройде у форматі робочого обіду, чому передуватиме зустріч президента України Петра Порошенка з трьома президентами ЄС. 

ЄС представлятимуть президент Європейської ради Дональд Туск та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Президент Петро Порошенко представлятиме Україну. Президент Європейського парламенту Мартін Шульц також візьме участь у зустрічі лідерів саміту.

На саміті будуть обговорювати питання лібералізації візового режиму та виконання Мінських угод. Як повідомляли в адміністрації президента України, на саміті не будуть озвучувати дату початку дії безвізового режиму для України.

Очікується, що на саміті Україна-Євросоюз підпишуть чотири документи.

Зокрема, буде підписано низку угод у сфері енергетики, боротьби з корупцією, співробітництва з Європолом та щодо подальшої підтримки ЄС Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

На додаток, також буде проголошена програма щодо підтримки реформи державного управління і верховенства права.

Одним із підсумків саміту Україна-ЄС має бути виділення України фінансової допомоги у сумі 120 млн євро для продовження реформи держслужби та у сфері протидії корупції.

Як зазначається на сайті Європейської Ради, саміт буде можливістю підтвердити міцні партнерські відносини між ЄС і Україною, а також обговорити прогрес та підтримку українських реформ.

Лідери також обговорять кризові та конфліктні питання, а також зовнішньополітичні питання, такі як відносини з Росією.

Нагадаємо, щойно в Євросоюзі домовляться про всі деталі безпекового механізму призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами, Україна негайно отримає візову лібералізацію. Європарламент може проголосувати за це вже у січні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: