Порошенко привітав Філарета з 88-річчям

Порошенко привітав Філарета з 88-річчям
Святійший Патріарх Філарет і Петро Порошенко

Порошенко зазначив, що молитви Філарета дають нам усім наснагу у захисті правди і справедливості

Президент України Петро Порошенко привітав Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з 88-річчям.

«Глибоко символічно, що Святійший Патріарх Філарет, народжений на Донеччині, в нині окупованому селищі Благодатне, Амвросіївського району, гордо несе прапор українства, плекає ідею незалежної Української Церкви», - написав Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Глава держави зазначив, що молитви Філарета «дають усім наснагу у захисті правди і справедливості, збереженні національної єдності, забезпеченні нашої перемоги над ворогом».

«Многії літа, Святійший Владико!» - побажав Порошенко Філарету.

Як повідомляв «Главком», урочисті богослужіння з нагоди 88-ліття свого Предстоятеля – Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета у Володимирському Патріаршому кафедральному соборі міста Києва проводяться із 21 січня.

Нагадаємо, Патріарх Філарет заявив, що в Україні вже почалося формування єдиної помісної церкви.

За словами глави УПЦ КП, зараз процес об'єднання уже розпочався і багато віруючих Московського патріархату переходить в Київський. «Чому вони переходять? Тому що бачать, що Київський патріархат - це дійсно українська церква, яка захищає українську державу, український народ і українські інтереси. Тому єдина церква обов'язково буде», - підкреслив Філарет. 

Читайте також: 50-річчю архієрейського служіння на Київській кафедрі предстоятеля Української православної церкви Філарета присвячується Сповідь Патріарха. Про дитинство, щасливі роки у Москві, КДБ і велику Українську церкву

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: