Порошенко про блокування Росією створення трибуналу щодо МН17: це явка з повинною

Порошенко про блокування Росією створення трибуналу щодо МН17: це явка з повинною
Уламки малайзійського літака

Будь-яка ініціатива щодо створення Міжнародного трибуналу з розслідування терористичної атаки на малайзійський Боїнг МН17 може бути заблокована Росією у РБ ООН

Президент України Петро Порошенко заявляє, що блокування з боку Росії рішення Ради Безпеки ООН про створення Міжнародного трибуналу щодо розслідування терористичної атаки на малайзійський Боїнг МН17 фактично підтверджує її причетність до цього злочину. Про це він заявив під час спільного брифінгу з президентом Литви Далєю Грібаускайтє у Харкові.

«Росія блокує створення трибуналу, що де-факто є явкою з повинною», - сказав Порошенко.

Він висловив переконання, що анексія Криму і незаконна агресія на Сході, що були здійснені постійним членом Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй (Росією. – Ред.), зробили поствоєнні механізми безпеки в світі неефективними.

Президент додав, що будь-яка ініціатива, зокрема про створення Міжнародного трибуналу з розслідування терористичної атаки на малайзійський Боїнг МН17, може бути заблокована у РБ ООН.

Порошенко також зазначив, що останніми днями вийшла надзвичайно важлива інформація про безпосередні докази участі Російської федерації в цій терористичній атаці.

Нагадаємо, літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпуру, був збитий російськими бойовиками на сході України 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Наприкінці вересня 2016 року Міжнародна слідча група під керівництвом прокуратури Нідерландів оголосила перші офіційні результати розслідування. У доповіді говориться, що зенітно-ракетна установка «Бук», з якої збили «Боїнг», була доставлена на територію України з Росії. Місце пуску ракети - селище Первомайське, що перебуває під контролем проросійських сепаратистів. У число підозрюваних, згідно з доповіддю, входять близько 100 осіб. У Кремлі заявили, що доповідь не можна вважати «остаточною правдою», а висновки слідчих назвали «попередніми».

Спікер Ради федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що ініціатива створити міжнародний трибунал щодо катастрофі малазійського «Боїнга-777» МН17 є «втручанням» у внутрішні справи РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: