Порошенко про енергетичну незалежність: Шантажу більше не буде

Порошенко про енергетичну незалежність: Шантажу більше не буде
Петро Порошенко отримав від США символічний подарунок - вугілля

Порошенко заявив, що після прибуття американського вугілля забезпечено енергетичну незалежність України

Президент Петро Порошенко заявляє, що в енергетичному секторі України відбулись кардинальні зміни, а енергоносії перестали бути політичним інструментом і перетворились на звичайний товар. Про це він заявив під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент також відзначив, що зараз ринковим товаром стає вугілля. «І більше ніхто не має права шантажувати нас після того, як перший американський корабель (прибув до України. – Ред.) вчора, як реалізація моїх домовленостей з президентом США Дональдом Трампом щодо енергетичної безпеки нашої держави», - зауважив Порошенко.

У свою чергу, генеральний директор американської компанії Xcoal Ерні Трешер передав президенту та керівнику уряду символічний подарунок – перше американське вугілля, яке вчора надійшло в порт «Южний» (Одеська область) з Пенсильванії (США).

«Забезпечена енергетична незалежність нашої держави. В 2016 році ми лише вчилися жити без російського газу, а сьогодні ми довели всьому світові, що ми здатні прожити (без нього. – Ред.). І газ перестав бути політичним зашморгом і почав бути звичайним товаром», - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 13 вересня до  перевантажувального комплексу ДП «Морський торговельний порт «Южний» пришвартувалось судно Ocean Ambitious. На борту балкера 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США для ТЕС ПАТ «Центренерго». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: