Порошенко продовжив дію угоди про розслідування катастрофи МН17

Порошенко продовжив дію угоди про розслідування катастрофи МН17
Катастрофа МН17

Дія Угоди між Україною та Нідерландами продовжена до 1 серпня 2017 року

Президент України Петро Порошенко підписав прийнятий Верховною Радою Закон про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2017 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року (№1688-VIII). Про це повідомляєпрес-служба глави держави.

Ратифікація цієї угоди створює необхідні правові рамки для подальшої діяльності багатонаціональної Міжнародної місії захисту розслідування, утвореної у липні 2014 року, що сприятиме якнайшвидшому завершенню розслідування катастрофи рейсу МН17 авіакомпанії «Malaysian Airlines».

Документ був розроблений Міністерством закордонних справ України та внесений на розгляд парламенту президентом України.

Угода набере чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення про виконання сторонами необхідних внутрішньодержавних процедур.

Нагадаємо, 19 жовтня Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому законопроект №0111 про ратифікацію угоди між Україною та Нідерландами про продовження до 1 серпня 2017 р. мандату Міжнародної місії захисту розслідування катастрофи пасажирського літака Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines.

28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: