Порошенко: Росія захопила 70% флоту України

Через окупацію Росією Криму Україна втратила близько 70% корабельного складу. Про це, виступаючи з нагоди Дня ВМС, в Одесі заявив президент України Петро Порошенко.

"Внаслідок окупації РФ Кримського півострову Україна втратила близько 70% корабельного складу. Більшість наявних кораблів і катерів зараз потребують ремонту і модернізації.

Так, мені відомі всі проблеми флоту. Нещодавно завершила роботу інспекційна група, яка за моїм дорученням вивчила стан справ у ВМС і зараз готує ґрунтовні пропозиції щодо нарощування бойового потенціалу, створення відповідної інфраструктури та покращення всебічного забезпечення українського флоту.

Одним із основних завдань вбачаю забезпечення житлом українських моряків і, в першу чергу, тих, хто залишив його в окупованому РФ Криму", - заявив Порошенко.

Президент "акцентував увагу на невирішеності питання соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей і доручив міністрові оборони прискорити вирішення питання забезпечення житлом моряків, які вийшли з Криму".

Він також наголосив, що "заходи, які вживаються Кабінетом міністрів, Міністерством оборони та Генеральним штабом, наразі не задовольняють потреби всебічного забезпечення Військово-морських сил України".

Президент схвалив рішення начальника Генерального штабу Віктора Муженка та міністра оборони Полторака щодо пріоритетності фінансування ВМС

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: