Порошенко розказав у європейській газеті про Мінський процес та «вічний російський маскарад»

Порошенко розказав у європейській газеті про Мінський процес та «вічний російський маскарад»
Президент Порошенко під час святкування Дня захисника України

Порошенко кілька років тому не вірив, що колись Росія нападе на Україну

Незважаючи на припинення вогню до початку шкільного року, за превеликий час, який минув з того моменту, за ці півтора місяці, в боях проти російських «зелених чоловічків» та їхніх найманців на Донбасі було вбито 19 та поранено більше сотні українських солдатів. Про це йдеться у авторській статті Петра Порошенка для Frankfurter Allgemeine Zeitung, переклад якої опублікував «Главком».

«Понад 800 разів у вересні траплялися російські обстріли, понад 500 разів – вже цього місяця. Війна вирує й далі, і є багато доказів того, що Мінський процес буксує через вічний російський маскарад. Настав час скоригувати наші думки щодо намірів Росії, тому що вони загрожують не лише Україні, а й безпеці та стабільності в Європі», – розповів президент.

«Ми повинні врешті-решт припинити вводити в оману самих себе щодо справжніх намірів Росії. В іншому випадку є небезпека, що агресія Кремля стане глобальною», – йдеться у повідомленні.

Порошенко наголошує, що ще кілька років тому він і сам не повірив би, що Росія одного дня поверне свою насильницьку агресію проти дружнього сусіда, яким була колись Україна.

«Навіть після російського нападу на Грузію багато хто вірив у повернення Кремля до того післявоєнного порядку, який базується на правилах, а не на насильстві», – заявив президент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: