Порошенко розповів, що РФ вимагала відправити ГРУшників за 48 годин до вильоту Савченко

Порошенко розповів, що РФ вимагала відправити ГРУшників  за 48 годин до вильоту Савченко

За словами Президента, попередньо обговореними датами звільнення Савченко були 18 і 22 травня.

Російська сторона у процесі обміну заручниками вимагала спочатку відправити ГРУшників, а тоді лише через 48 годин присилати літак за Надією Савченко.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу «Інтер»,повідомляє Укрінформ.

«Лише зараз я можу відкрито розповісти про усі деталі цієї операції, бо з самого початку будь-яке втручання будь-якого політика, особливо необережні коментарі людини, яка абсолютно не задіяна у ці процеси і починає звисока щось коментувати, вона тягне за собою зміну рішення росіян і чергове перенесення. Можу вам сказати, що сценарій теж обговорювався дуже довго. Нам запропонували, аби ми віддали ГРУшників за 48 годин попереду і лише після 48 годин ми могли б присилати літак за Надією. Усі ці сценарії були відкинуті. Було чітко вкінці домовлено, що зліт літаків відбувається синхронно - наш з Ростова, їх з одного із аеропортів Києва і лише після приземлення ми даємо коментарі у пресу», - сказав він.

Так, за словами Президента, попередньо обговореними датами звільнення Савченко були 18 і 22 травня.

«Останні три дати, які були у нас - це 18-го, де я наголошував, що має вступити у силу вирок росіян і я можу застосувати своє право на помилування. Друга дата була 22-е, коли я сказав, що знову готовий видати указ, організувати літак. Ми обговорили усі деталі і потім, як нам пояснили із технічних причин ще раз росіянами було перенесено на 25-те», - розповів він.

Глава держави наголосив: лише тепер може констатувати, що усе спрацювало.

«Але до цього у нас рік існує в МЗС спеціальний штаб, який присвячений звільненню Надії. Сотні годин було проведено в координації, де було задіяно спеціальні служби, громадські діячі, дипломати. При чому, дипломати по усьому світу, починаючи від нашого консула у Ростові. Це дуже важлива кропітка, важка і непроста робота», - резюмував Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: