Порошенко розповів в ООН про відновлення економіки України

Порошенко розповів в ООН про відновлення економіки України
Петро Порошенко
Фото: Reuters

Президент побачив всі підстави заявити про економічне відновлення

Є всі підстави говорити про відновлення економіки України. Про це заявив на загальних дебатах 72-ї сесії Генасамблеї ООН президент Петро Порошенко.

«Півтора роки тому економічна ситуація в Україні була настільки складною, що ми могли лише мріяти про макроекономічну стабілізацію. Тепер у нас є всі підстави заявити про економічне відновлення», - сказав Порошенко.

Він зазначив, що Україна повністю імплементує порядок денний сталого розвитку 2030.

«Попри серйозні витрати на оборону, які сягають понад 5% ВВП, Україна продовжує здійснювати фундаментальну трансформацію - боротися з корупцією, проводити судову та правоохоронну реформи, вводити децентралізацію, покращувати бізнес-можливості», - додав президент.

За його словами, в України серед ключових пріоритетів порядку денного ООН в галузі розвитку 2030 - забезпечення стабільних енергопостачань, забезпечення продовольчої безпеки, сприяння розвитку інновацій і стабільної інфраструктури, а також запровадження ефективної системи здоров'я, доступної освіти і гідної праці.

«Я впевнений, що жодна країна не в змозі самостійно досягти сталого розвитку без стійкого миру і безпеки, тому зміцнення миру і сприяння зміцненню безпеки має стати рішучою та об'єднавчою силою наших спільних зусиль щодо досягнення мети сталого розвитку», - резюмував Порошенко.

Як відомо, 20 вересня Порошенко виступив на Генасамблеї ООН.

Президент заявив, що мандат миротворців ООН повинен покривати усю окуповану територію Донбасу, включаючи українсько-російський державний кордон.

Також Порошенко звернувся до країн-членів ООН з ініціативою створити українську групу друзів Криму та визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: