Порошенко розповів засекречені подробиці звільнення Савченко

Порошенко розповів засекречені подробиці звільнення Савченко

Дата звільнення переносилася п’ять разів

Президент України Петро Порошенко розповів подробиці звільнення української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, яку помилував президент Росії Володимир Путін. Про це глава держави повідомив під час прес-конференції.
«Було багато деталей, про які не можна було би говорити до звільнення. Будь-який виток інформації, який, на щастя, не відбувався, або окремі фантазії окремих політиків і чиновників. Які на жаль відбувалися (у тому числі які не мали і не були задіяні до процесу звільнення) переносили час, термін визволення і суттєво перешкоджали», - сказав Порошенко.
Він підкреслив, що дата звільнення переносилася п’ять разів.
Однак, для президента рішення про помилування російських ГРУшників було непростим. «Ці спецназівці вбивали українських воїнів, на відміну від Надії, яка була абсолютно невинною», - зазначив Порошенко.
Однак, варіант екстрадиції Савченко для відбування покарання в Україні навіть не розглядався. «Цей спосіб є неприйнятним, і рішення цього суду не визнаємо», - додав Порошенко.
Крім того, він зазначив, що з приводу Савченко останнім часом тричі розмовляв з Путіним по телефону, поки не було досягнуто рішення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: