Порошенко: Україна бореться за відновлення територіальної цілісності Грузії

Порошенко: Україна бореться за відновлення територіальної цілісності Грузії

Порошенко зазначив, що політика Росії призвела до того, що люди опинилися за колючим дротом

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна буде рішуче боротися за відновлення своєї територіальної цілісності та Грузії. Про це він сказав під час перебування на лінії розмежування у Цхінвальському регіоні.

«Україна підтримує і робить все для того, щоби забезпечити суверенітет та територіальну цілісність і незалежність Грузії. Дуже важливо, що ми зараз знаходимося тут. І це не є лінія зіткнення, не є лінія окупації, це є прірва між минулим і майбутнім», - сказав Порошенко.

Він зазначив, що результатом політики РФ стало те, що люди опинилися за колючим дротом.

«З одного боку ми бачимо квітучий Тбілісі, п’ятизіркові готелі Батумі, гірськолижні курорти… щасливі люди, інвестори, економічне зростання, безвізовий режим, Угода про асоціацію. Це все в повній мірі відноситься як до України, так і до Грузії. Що ми бачимо з того боку прірви, яку зробила Російська Федерація?... Сльози, гуманітарна катастрофа, ми бачимо ситуацію, коли люди не мають елементарних прав на медичну допомогу, на школу для своїх дітей, на кошти для існування і головне - вони не мають жодної надії на те, що буде будь-який прогрес, поки там є Російська Федерація», - сказав Порошенко.

За його словами, такий приклад дає Україні «ще більшу мотивацію рішуче боротися за відновлення територіальної цілісності Грузії і України, і ми все зробимо для того – саме для цього я тут».

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко, який перебуває з державним візитом у Грузії, сьогодні вранці прибув на лінію окупації Росією Південної Осетії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: