Порошенко: Україна розраховує на підтримку в ООН щодо нової резолюції про права людини в Криму

Порошенко: Україна розраховує на підтримку в ООН щодо нової резолюції про права людини в Криму
Фото РБК

Генасамблея ООН має також сказати своє слово щодо Криму і в Україні – президент

Україна розраховує на підтримку в ООН її ініціативи щодо ухвалення нової резолюції про права людини в Криму. Про це президент України Петро Порошенко заявив під час 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

«Генеральна асамблея ООН, яка почалася днями в Нью-Йорку, має також сказати з цього (щодо Криму. – Ред.) своє слово і в Україні. Ми розраховуємо на міжнародну підтримку для нової української ініціативи прийняття ООН резолюції про порушення прав людини в Криму. Це складова нашої деокупаційної політики, ми розраховуємо на підтримку», – заявив президент.

Нагадаємо, 71-ша Генасамблея ООН почала роботу 14 вересня в штаб-квартирі всесвітньої організації в Нью-Йорку. Щорічні загальні дебати розпочнуться 20 вересня і триватимуть до 26 вересня.

У перші дні роботи нової сесії вирішуватимуться переважно процедурні питання, в тому числі пов'язані з розподілом пунктів порядку денного по шести основних комітетах асамблеї.

20 вересня розпочнуться загальні дебати. За традицією, першими в цей день з трибуни Генеральної Асамблеї виступлять лідери Бразилії і США. Перед початком загальних дебатів генеральний секретар ООН представить державам – членам ООН свою щорічну доповідь про роботу організації.

Згідно з попереднім списком виступаючих, у першій половині першого дня загальних дебатів після президента Обами виступлять президенти Чаду і Франції, а також глави держав Гайани, Катару, Аргентини, Словаччини, Малаві, Йорданії, Швейцарії та Перу. На цей же день заплановано виступ прем'єр-міністра Великобританії. Першим у другій половині дня 20 вересня до делегатів 71-ї сесії Генеральної Асамблеї звернеться президент Таджикистану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: