Порошенко: в голові не вкладається те, що ми бачили у Верховній Раді

Порошенко: в голові не вкладається те, що ми бачили у Верховній Раді
Петро Порошенко записав відеозвернення до українців

«Як на заклик «хто не скаче», так підстрибують вище всіх. А як до голосування за очевидний український інтерес – неначе щось пороблено», обурюється президент

Президент Петро Порошенко записав відеозвернення до українців з приводу ухвалення Верховною Радою законопроектів щодо Донбасу.

Порошенко наголосив, що питання суверенітету, територіальної цілісності, обороноздатності України мають об'єднувати всі політичні сили, прибирати на задній план вузькопартійні інтереси.

«В голові просто не вкладається те, що ми бачили вчора і сьогодні у Верховній Раді. Колишні партнери по демократичній коаліції, люди, які називають себе патріотами і навіть українськими націоналістами, зривали  голосування… І за що?  За те, щоб законом визнати Росію агресором, а її війська – окупантами», - підкреслив Порошенко у зверненні.

Глава держави зауважив, що днями «пережив дуже сильну емоцію», коли спілкувався з українським воїнами.

«І от один з них дає мені трубку, каже: «Пане президенте, тут моя мама, вона дзвонить з окупованої території, хоче з вами поговорити». «Дорогие наши, родные, - чую схвильований, тремтячий голос. -  Вы же нас не оставите, правда? Мы просим, возвращайтесь скорее и верните нас в Украину», - розповів він.

Президент зазначив, що у відповідь щиро подякував жінці за сина і запевнив її, що Україна поверне Донбас.

«Але чи вселяють таку ж впевненість у людей ті наші політикани, які, прикриваючись ура-патріотичними словесами, насправді нав'язують країні курс на відмову від окупованих територій? Курс на зречення від мільйонів власних співвітчизників», - зауважив він.

Порошенко наголосив, що такі дії «провокують напругу у стосунках з нашими ключовими союзниками та створюють загрозу, що ми з вами залишимося з агресором сам на сам, без підтримки світової спільноти».

«Як на заклик «хто не скаче», так підстрибують вище всіх. А як до голосування за очевидний український інтерес – неначе щось пороблено. А у декого взагалі з-під вишиванок визирають косоворотки, на головах – стирчать кокошники», - додав глава держави.

За словами президента, врешті-решт, відповідальних депутатів виявилося більше і вони забезпечили два надзвичайно важливих голосування, які захищають національні інтереси України і життя громадян.

Сьогодні Порошенко також запевняв, що нові закони щодо Донбасу допоможуть посилити тиск на РФ.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада ухвалила у першому читанні закон про реінтеграцію Донбасу.

Проти президентського проекту щодо Донбасу проголосували 32 нардепи.

Також Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей». Голова ВР Андрій Парубій підписав цей документ.

Читайте також статтю: Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: