Порошенко відповів на петицію щодо розблокування «ВКонтакте»

Порошенко відповів на петицію щодо розблокування «ВКонтакте»
Петицію щодо відновлення доступу до соцмережі підписали понад 25 тис. людей

Президент зазначив, що значна кількість зареєстрованих у соцмережах осіб залучається російськими спецслужбами для вербування українців

Президент України Петро Порошенко відповів на електронну петицію щодо скасування блокування «ВКонтакте», яку підписали 25 359 людей з 25 тисяч необхідних.

Президент відмовився підтримати петицію, йдеться в офіційній відповіді Порошенка на електронну петицію на веб-сайті президента.

За його словами, заборонені в Україні «ВКонтакте» та Mail.ru «широко використовуються російськими спецслужбами для просування російської пропаганди і проведення спеціальних інформаційних операцій проти України та її громадян».

Ці компанії сприяють спецслужбам Росії у збиранні, зберіганні, використанні та поширенні інформації з обмеженим доступом – персональних даних та особистого листування громадян України.

«Значна кількість зареєстрованих у соціальних мережах осіб залучається російськими спецслужбами для вербування українців до агентурної мережі та організації каналів збору інформації про пересування техніки й особового складу Збройних сил України, що беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України», - йдеться у відповіді Порошенка.

Також президент вважає, що контент цих ресурсів спрямований на «намагання маніпулювати суспільною свідомістю через поширення недостовірної, неповної та упередженої інформації, сприяння присутньому, на жаль, в Україні протестному антиукраїнському потенціалу, втягненню його в антинародні акції та масові заворушення».

Також Порошенко заявив, що групами компаній Mail.ru Group та «Яндекс» здійснюються активні заходи щодо блокування діяльності українських рекламних компаній в мережі інтернет та монополізації ринку онлайн-сервісів.

Нагадаємо, нещодавно Вищий адмінсуд відмовився скасовувати заборону російських соцмереж.

16 травня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. У ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб. Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній.

Читайте також матеріал «Главкома» Влучний удар: як Україна обвалила трафік популярних російських сайтів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: