Порошенко відповів на звинувачення Путіна

Порошенко відповів на звинувачення Путіна

За словами президента, Україна рішуче засуджує тероризм в усіх його проявах та формах

Президент України Петро Порошенко назвав цинічним звинувачення України з боку РФ про нібито підготовку теракту в Криму. Про це йдеться у заяві глави держави, опублікованому на сайті Адміністрації президента.

«Звинувачення російською стороною України в тероризмі в окупованому Криму звучать так само безглуздо і цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі. Ці фантазії - лише привід для чергових військових погроз на адресу України», - йдеться в повідомленні.

За словами президента, Україна рішуче засуджує тероризм в усіх його проявах та формах і, відповідно, відкидає практику використання будь-яких терористичних заходів для припинення деокупації Криму.

«Саме Росія вже давно щедро фінансує і активно підтримує тероризм на території України, піднявши його до рівня своєї державної політики – і в окупованих районах Донбасу, і в анексованому Криму, в стилі 30-х років минулого століття», - додав Порошенко.

«Росії не вдасться своїми провокативними заявами дискредитувати Україну в очах міжнародного співтовариства та добитися скасування заслужених санкцій, запроваджених з боку наших партнерів»,– заявив Порошенко.

Він закликав Росію дотримуватися міжнародного права і докласти зусиль, щоб виконати мінські домовленості, в тому числі через використання механізмів Нормандського формату.

«Закликаю російське керівництво зосередитися на сумлінному дотриманні основоположних норм міжнародного права, передусім щодо поваги до суверенітету, територіальної цілісності та прав людини.
Очікую також, що РФ забезпечить належну імплементацію безпекових аспектів Мінських домовленостей, в тому числі через використання механізмів Нормандського формату. Україна віддана відновленню своєї територіальної цілісності та суверенітету, включаючи припинення окупації Криму, виключно політико-дипломатичними засобами», - підкреслив Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: