Порошенко виступає за додаткові санкції проти Росії за утиски кримських татар

Порошенко виступає за додаткові санкції проти Росії за утиски кримських татар

Порушення Росією прав людини на окупованих територіях, у тому числі прав кримських татар, вимагає введення додаткових секторальних санкцій - президент

Президент України Петро Порошенко переконаний, що стосовно Росії мають бути запроваджені додаткові секторальні санкції у зв’язку з порушенням прав кримських татар. Про це він заявив, виступаючи зі щорічним посланням до парламенту під час відкриття сесії Верховної Ради.

Глава держави вважає, що «незайвим було б запровадження аналогу поправки Джексона-Веніка».

«Питання Криму, його мілітаризації, обмеження прав людини на півострові, потрібно постійно тримати на міжнародній порядку денному і домагатися розширення відповідного санаційного пакету, як це минулого тижня зробили США. Порушення Росією прав людини на окупованих територіях, у тому числі прав кримських татар, вимагає введення додаткових секторальних санкцій, і думаю, був би не зайвим осучаснений діалог, щоб прийняти аналог поправки Джексона-Веніка», - заявив Порошенко.

Як відомо, поправка Джексона — Веніка — поправка 1974 року до Закону про торгівлю США, що обмежує торгівлю з країнами, що перешкоджають еміграції, а також порушують інші права людини. Запропоновано конгресменами Генрі Джексоном і Чарльзом Вэником.

21 листопада 2012 року дію поправки щодо Росії було офіційно скасовано конгресом.

Як повідомлялось, також у своїй промові Порошенко заявив про готовність української армії протистояти агресору, розповів про єдину можливість повернути Донбас, а також назвав три складові, необхідні для добробуту українців.

Як відомо, Верховна Рада може на сьогоднішньому пленарному засіданні розглянути питання про зняття недоторканності з судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: