Порошенко закликав грузинський бізнес інвестувати в Україну

Порошенко закликав грузинський бізнес інвестувати в Україну
Петро Порошенко на українсько-грузинському бізнес-форумі

Порошенко переконує, що реформи в Україні мають незворотній характер

Україна зацікавлена у розвитку торгівельних відносин з Грузією і товарообіг, який сьогодні складає 526 мільйонів доларів, може збільшитися до 1 млрд. Про це президент України Петро Порошенко заявив під час роботи українсько-грузинського бізнес-форуму, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко наголосив, що народ Грузії є надзвичайно близьким для українців. «Дуже тішуся, коли вулицями Києва ми бачимо велику кількість грузинських підприємців та туристів. Сьогодні в Тбілісі ми маємо велику кількість українських підприємців і туристів. Це означає, що партнерство стратегічне між Україною та Грузією знаходить свою практичну реалізацію», - підкреслив він.

Президент також додав, що інтенсифікація контактів на найвищому рівні була обговорена під час сьогоднішніх зустрічей в Тбілісі, зокрема, восени очікується візит грузинської урядової делегації на чолі з прем'єр-міністром Грузії до України.

«526 млн доларів за 2016 рік, але ми вважаємо, що це не відображає той потенціал, який має Україна та Грузія. Ми ставили мету за декілька років товарообіг між нашими країнами довести до 1 млрд доларів», - підкреслив Порошенко. За його словами, вже в першому кварталі 2017 року зафіксовано зростання на 16,5%. «Цифри є дуже обнадійливими», - додав глава держави.

Президент підкреслив: «Україна є надійним торгівельним партнером Грузії. І традиційно українські сільськогосподарські товари знаходять своїх споживачів по всьому світу - і Грузія є дуже важливим ринком для нас». За його словами, 21% сільськогосподарського імпорту Грузії українського походження.

Порошенко закликав створити нові форми зв'язків на основі міжнародної спеціалізації і кооперації виробництва, в тому числі на основі спільного виробництва.

«Це також обумовлює і доцільність збільшення взаємного обсягу прямих інвестицій між Україною та Грузією», - зазначив він, додавши, що влада країн і представники бізнесу працюють над цим питанням. Зокрема, зараз в Грузії діє понад 50 компаній з українським капіталом і накопичена сума українських інвестицій в економіку Грузії, станом на кінець першого кварталу, складає 42 млн доларів. Обсяги грузинських інвестицій в Україну на порядок менші - 4,6 млн доларів.

«Друзі, хочу запросити вас в Україну. Я тут для того, щоб переконати - ті реформи, які здійснює українська влада, президент, уряд, парламент, носять незворотній характер», - наголосив Порошенко.

В свою чергу прем’єр-міністр Грузії, який також брав участь у роботі форуму, підтвердив готовність Грузії до поглиблення відносин. «Попри те, що Україна і Грузія стоять перед великим викликами через окупацію Росією, нашим пріоритетом залишається продовження реформ», - зазначив він.

Прем’єр Грузії наголосив, що Україна є для Грузії важливим торгівельним партнером і входить у п’ятірку держав, з якими Грузія має найбільший товарообіг. Гіоргі Квірікашвілі закликав всіх присутніх скористатися сьогоднішнім візитом, який продемонстрував стратегічне партнерство та запросив і українських підприємців інвестувати у Грузію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: