Порошенко закликав Нідерланди ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС

Порошенко закликав Нідерланди ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС
Асоціація України з ЄС

Порошенко заявив, що Україні вдалося відстояти принципову позицію України - не допустити нових переговорів щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Президент України Петро Порошенко вітає рішення Євросоюзу про завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Ми цінуємо зусилля лідерів ЄС з метою досягнення домовленості щодо рішення, яке відкриває шлях для довгоочікуваного завершення Європейським Союзом ратифікації Угоди про асоціацію. Це був вимушений крок, необхідний для досягнення нашої спільної мети, а саме - збереження Угоди про асоціацію з ЄС», - зазначив Порошенко.

За його словами, Україні вдалося відстояти принципову позицію України: не допустити нових переговорів з невизначеною часовою перспективою, не допустити жодних змін до тексту Угоди, рівно як й її повторної ратифікації всіма країнами-членами.

Президент закликав Нідерланди завершити всі відповідні процедури для забезпечення швидкого набуття чинності Угоди.

Порошенко також зазначив, що тимчасове застосування Угоди вже принесло цілу низку позитивних результатів, що визнано Європейським Союзом.

«Україна очікує на продовження допомоги та підтримки з боку ЄС, включаючи Нідерландів, у подальшій імплементації Угоди, що є стратегічним інтересом для всіх сторін», - підсумував президент України.

Нагадаємо, 15 грудня на саміті лідерів ЄС Європейська рада узгодила рішення про завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. В рішенні описані 6 пунктів, присвячених Угоді про асоціацію. Водночас, вони не змінюють угоду, а лише підтверджують ті норми, які вже є в її тексті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: