Порошенко запросив французьких депутатів на Донбас

Порошенко запросив французьких депутатів на Донбас
Петро Порошенко провів зустріч з головою Сенату Франції Жераром Ларше

Президент України висловив надію на подальшу підтримку Францією європейських прагнень України

Президент України Петро Порошенко у рамках візиту до Франції провів зустріч із головою Сенату Жераром Ларше, повідомляє прес-служба глави держави.

«Сторони обговорили перспективи зміцнення двостороннього міжпарламентського співробітництва. Президент України висловив надію на подальшу підтримку Францією європейських прагнень України. Голова Сенату привітав завершення ратифікації Угоди про асоціацію та введення безвізового режиму з Євросоюзом», - повідомили в прес-службі.

Також повідомляється, що особливу увагу було приділено ситуації на Донбасі: Порошенко поінформував співрозмовника про системні порушення Мінських домовленостей з боку Росії і підкреслив необхідність дотримання режиму санкцій проти Кремля.

«Голова Сенату висловив підтримку продовження санкцій проти РФ. Президент України запросив французьких сенаторів відвідати найближчим часом Україну та ознайомитися із ситуацією, що склалася на Донбасі. Разом з тим глава держави наголосив на неприпустимості несанкціонованих поїздок французьких депутатів місцевого рівня на території окупованого Донбасу та Криму. Петро Порошенко запросив голову Сенату Франції відвідати Україну з візитом у зручний час», - йдеться в повідомленні.

Сьогодні президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі  з Петром Порошенком заявив, що всі знають, що саме Росія розв'язала війну в Україні і є агресором.

Крім того 26 червня у «ДНР» анонсували відкриття свого «офісу» у Франції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: