Порт «Южний» відповів на звинувачення Лещенка щодо тендера

Порт «Южний» відповів на звинувачення Лещенка щодо тендера

Порт «Южний»

У порту розцінюють заяву нардепа як тиск на АМКУ напередодні розгляду справи щодо тендера з днопоглиблення порту

Адміністрація морського порту «Южний» розцінює заяву народного депутата Сергія Лещенка як тиск на посадових осіб Антимонопольного комітету України напередодні розгляду справи щодо тендера з днопоглиблення порту і просить утриматися від маніпулювання фактами. Про це йдеться на сайті морпорту.
Там нагадується, що в лютому було організовано тендер на будівництво об'єкта: «Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів порту». В кінці вересня комітетом з конкурсних торгів прийнято рішення визначити переможцем з-поміж учасників, допущених до оцінки за найбільшою кількістю балів, ТОВ «Ян Де Нул Україна».

17 жовтня представники групи «Ян Де Нул», яка є провідним експертом з днопоглиблення і морського будівництва з найсучаснішим у світі технічним флотом, провели зустріч з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і представниками Європейської бізнес-асоціації.

Делегація групи «Ян Де Нул» була представлена керівництвом ТОВ «Ян Де Нул Україна» – генеральним директором Андрієм Розовим і директором Дмитром Бойком, а також представниками групи, що відповідають за розвиток бізнесу в Україні, регіональним директором Філіпом Утсе і регіональним менеджером Тімом Девольдером.

«ТОВ «Ян Де Нул Україна» користується повною підтримкою групи «Ян Де Нул» на глобальному рівні, в тому числі в частині використання передового флоту, світового досвіду, професійних та інноваційних рішень. Для реалізації проектів в Україні ми також залучаємо міжнародних партнерів, що мають досвід у будівництві гідротехнічних споруд», – зазначив тоді регіональний директор групи «Ян Де Нул» Філіп Утсе.

Міністр інфраструктури України наголосив, що міжнародна група «Ян де Нул» підтвердила повноваження компанії «Ян де Нул Україна», яка виграла тендер на днопоглиблення «Южного». «Це означає не тільки приналежність до компанії, відомої в усьому світі, а й високі стандарти виконання робіт», – заявив глава відомства.
Однак один з учасників тендера, незадоволений результатами, подав скаргу на рішення комітету з конкурсних торгів в АМКУ. Засідання АМКУ з цього питання відбудеться 3 листопада, пише LB.ua.
У морському порту вважають, що заяву Лещенка можна розцінювати як тиск на членів Антимонопольного комітету України при прийнятті рішення у справі.

Раніше депутат від БПП Сергій Лещенко звернувся до Національного антикорупційного бюро с проханням перевірити причетність депутата від «Народного фронту» Сергія Фаєрмарка до «махінації з тендером на днопоглиблювальні роботи для порту «Южний». Про це він повідомив на спеціальному брифінгу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: