Посол розповів, коли в Білорусі запрацює український телеканал

Посол розповів, коли в Білорусі запрацює український телеканал
Посол України в Білорусі Ігор Кизим

За словами посла України в Білорусі, політична воля на запуск телеканалу з боку обох сторін є

Посол України в Білорусі Ігор Кизим розповів в інтерв’ю «Главкому», як просуваються та на якій стадії переговори щодо відкриття ефіру для українських телеканалів у Білорусі.

«Переговори ще тривають. Вони розпочалися при мені під час візиту президента України до Білорусі наприкінці квітня 2017-го року. Президенти Порошенко і Лукашенко говорили про це і під час останньої зустрічі. Станом на сьогоднішній день досягнута домовленість про необхідність відкриття мовлення телеканалу. Що важливо, особливу зацікавленість висловив президент Білорусі Олександр Лукашенко», - заявив посол.

За його словами, над проектом працюють зараз Міністерство інформаційної політики України і Міністерство інформації Білорусі.

«Я постійно тримаю зв’язок з двома міністерствами. Залишилося вирішити технічні питання. Політична воля на запуск телеканалу з боку сторін є. Думаю, що з українського боку має бути більше наполегливості», - додав Кизим.

Посол також розповів, що українська сторона пропонує запустити в Білорусі UA/TV («Іномовна телерадіокомпанія України Ukraine Tomorrow»), телеканал іномовлення, виробництва державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України». Він розпочав мовлення 1 жовтня 2015 року.

«Але тут по-своєму сприйняли цю пропозицію. Не хочу наразі розкривати деталей, бо це комерційна частина майбутньої угоди. Це може бути як телеканал культури, так і телеканал новин. З нашої точки зору може бути будь-який телеканал, ми не заперечуємо проти різних варіантів. Проте нам слід враховувати, що в Білорусі усі телеканали є державними, а у нас більшість телеканалів є приватними», - зазначив дипломат.

«Думаю, результат переговорів матимемо десь у вересні. Якщо оптимістично дивитися, то наприкінці року запуск такого телеканалу цілком можливий», - припустив Кизим.

Читайте також інтерв’ю: Посол Ігор Кизим: Якщо Росія вносить до списку людину, якій заборонено в’їзд, вона автоматично потрапляє до бази у Білорусі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: