Посол: Родина Михайла Жизневського потребує моральної підтримки

Посол: Родина Михайла Жизневського потребує моральної підтримки
Посол України в Білорусі Ігор Кизим
Фото: TUT.BY

«Родина по допомогу не зверталася. Мені здається, тут більше про питання моральної допомоги може йтися», – Ігор Кизим

Посол України в Білорусі Ігор Кизим в інтерв’ю «Главкому» розповів про ситуацію навколо родини білоруса Михайла Жизневського, який загинув під час протистоянь на вулиці Грушевського в Києві у січні 2014 року. За його словами, інформація щодо тиску КДБ на родину Михайла Жизневського є застарілою.

«Наші дипломати їздили, зустрічалися вже з батьками Михайла. З мамою Михайла я спілкувався телефоном. Ніяких зауважень з білоруського боку мені також ніхто не висловлював щодо цього спілкування. Найближчим часом я збираюся відвідати родину Михайла. Вочевидь, що ми і місце поховання відвідаємо», - сказав він.

Дипломат розповів, що родина не зверталась до українського уряду по допомогу, проте не виключив, що вона потребує моральної підтримки.

«Родина по допомогу не зверталася. Мені здається, тут більше про питання моральної допомоги може йтися, аніж про фінансову. Але якщо буде від них прохання (щодо матеріальної допомоги), тоді думатимемо про це», - зауважив він.

Кизим також повідомив, що останнім часом в Білорусі не лунають повідомлення щодо участі її громадян на стороні бойовиків у збройному конфлікті на Донбасі.

«На початку війни були такі [громадяни], деяких з таких громадян викликали до КДБ, робили попередження. Але ніяких гучних справ не було. Останнім часом я взагалі не чую про таких людей ніяких повідомлень», - зазначив дипломат.

Нагадаємо, посол України в Білорусі Ігор Кизим розповів, скільки громадян України переїхало до Білорусі, рятуючись від збройного конфлікту на Донбасі. Також дипломат повідомив, що влада Білорусі не ділиться із Україною інформацією щодо ситуації, яка склалася навколо Хотиславського родовища, розташованого в 30 кілометрах від Шацьких озер.

Читайте також інтерв’ю: Посол Ігор Кизим: Якщо Росія вносить до списку людину, якій заборонено в’їзд, вона автоматично потрапляє до бази у Білорусі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: