Посол розповів, хто в Італії проштовхує визнання анексії Криму

Посол розповів, хто в Італії проштовхує визнання анексії Криму
Укрінформ

«Лега норд» є крайньою правою партією, яку вважають одним з ключових лобістів інтересів Росії в італійській політиці

Українське дипломатичне відомство веде роботу, щоби запобігти ухваленню резолюції регіональної ради Венето про визнання анексії Криму та Севастополя.

Про це повідомив в коментарі "Європейській правді" посол України в Італії Євген Перелигін.

"Використання теми Криму та санкцій проти Росії не стало для нас несподіваним. Автор проекту резолюції, регіональний депутат від опозиційної "Лега норд" Стефано Вальдегамбері відомий пропозиціями провести референдум щодо незалежності Венето", - зазначив посол.

Перелигін припустив, що ініціатива визнати Крим "частиною Росії" та рекомендувати ЄС зняття санкцій просувається саме зараз через наближення місцевих виборів в Італії, призначених на 5 червня. "Партії намагаються у різний спосіб мобілізувати свій електорат", - зазначив дипломат.

"Крім обговорення цього питання з колегами в уряді та в МЗС Італії, посольство задіяло свої контакти в регіоні Венето, як в регіональній раді, так і серед бізнесових кіл, щоб пояснити абсурдність та шкідливість для двосторонніх та європейських процесів рішень, тим більше тих, що виходять за межі компетенції регіональних депутатів", - зазначив Перелигін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: