Посол: Українців серед іноземних туристів у Грузії майже 3%

Посол: Українців серед іноземних туристів у Грузії майже 3%
Ігор Долгов

Кількість українських туристів в Грузії збільшилася на 18% за півроку

Більше 110 тисяч українців перетнули кордон Грузії за перше півріччя 2017 року, порівняно з аналогічним періодом 2016 року зростання складає 18%. При цьому українців серед іноземних туристів у Грузії немало - майже 3%. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив посол України в Грузії Ігор Долгов.

«За перше півріччя 2017-го кордон Грузії перетнули 110,3 тисяч громадян України. Порівняно з тим же періодом 2016-го, зростання більш ніж на 18%. Така сама ситуація і щодо громадян Грузії, які в'їхали в Україну. За перше півріччя цього року їх 77 тис. Українців серед іноземних туристів у Грузії немало - майже 3%. Це помітна цифра», - сказав він.

Дипломат відзначив, що цьогоріч в українців з’явилося більше можливостей дістатися до Грузії. Зокрема, досить інтенсивними є авіаперевезення, поромний рух.

«Інтенсивність авіарейсів свідчить, що можливостей у громадян України і Грузії подорожувати один до одного зараз більше. Ще рік тому в нас був один регулярний перевізник - «Міжнародні авіалінії України». Цього року, починаючи з літнього сезону, їх уже троє. Це ще «Грузинські авіалінії», які відкрили рейси сполученням Тбілісі - Київ. І українська авіакомпанія YanАir, яка літає в Батумі і Тбілісі. І це я кажу тільки про регулярні рейси. Ще ж є чартери, які прямують чи плануються не тільки з Києва, а й з Одеси, Львова, Запоріжжя до Батумі. Днями я також мав розмову з представником грузинської компанії, яка є агентом у Грузії українського морського перевізника компанії «Укрферрі». За його словами, на поромі Чорноморськ - Батумі, Чорноморськ - Поті на всі рейси всі каюти зайняті. Вони навіть самі такого попиту не очікували, бо це ж таки 40 годин морем треба йти», - відзначив посол.

Долгов розповів, що кількість громадян України, які купують житло у власність у Грузії, також постійно зростає. За його словами, здебільшого нерухомість купують у Батумі й на чорноморському узбережжі. Посол відзначив, що квартири у Батумі є дешевшими за київські.

«Ціни, якщо порівнювати з київськими, на порядок нижчі. За 30 тисяч доларів можна придбати невелику квартиру на березі моря. Також із кожним роком тут збільшується кількість літніх таборів для дітей і пропорційно збільшується кількість української молоді, яку запрошують сюди на відпочинок», - сказав він, відзначивши, що організація таких таборів проходить повз посольство, і це означає, що міста й регіони України і Грузії працюють напряму, що не потрібно втручання Міністерства молоді і спорту, посольств, щоб організувати приїзд дітей у Грузію чи Україну.

«Напередодні візиту сюди (в Грузію – ред.) президента України прибула група з 20 дітей. Це були діти із сімей загиблих та поранених учасників АТО, вони відпочивали неподалік Батумі. Я нещодавно відвідав дитячий табір «Джерела толерантності - Кавказ - 2017» (на базі табору Ацкурі в зоні Боржомського заповідника). Там усього 50 дітей, з них 10 - з України. Вони туди поїхали не по офіційних каналах. Усе це роблять громадські організації: шукають гроші, організовують ці табори. Ідея цього табору якраз була зібрати дітей різних національностей, щоб вони, спільно вчилися один в одного культури і різних традицій. Цей табір організовується вже не перший рік. Такі ж табори є і в Україні, в інших країнах», - додав Долгов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: