Посол України обговорив з конгресменами розширення військової допомоги США

Посол України обговорив з конгресменами розширення військової допомоги США

Генеральний директор «Укроборонпрому» поінформував конгресменів про роботу підприємств українського ОПК

Посол України в США Валерій Чалий та гендиректор ДК «Укроборонпром» Роман Романов на виставці AUSA-2017 у Вашингтоні провели зустрічі з членами Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США Дагом Лемборном і Данкеном Хантером.

Про це інформує прес-служба концерну.

«Чалий подякував конгресменам за послідовну підтримку України у протистоянні російській агресії. У контексті формування оборонного бюджету США на 2018 рік, посол України обговорив з конгресменами перспективи розширення програм допомоги Україні у військово-технічній галузі в оборонному бюджеті США 2018 року», – йдеться у повідомленні.

Генеральний директор «Укроборонпрому» поінформував конгресменів про роботу підприємств українського ОПК та наголосив на зацікавленості у поглибленні військово-технічної кооперації між виробниками оборонної продукції України та США.

В «Укроборонпромі» також повідомили, що в рамках виставки озброєнь AUSA-2017 концерн та посольство України провели плідні зустрічі з представниками Державного департаменту, Департаменту оборони США та оборонними компаніями-партнерами, в ході яких обговорили питання розвитку оборонного сектору України в умовах гібридної війни.

Чалий наголосив, що дипломатичне вирішення ситуації на Донбасі можливе лише за умови сильної та сучасної української армії, а також подальшої підтримки з боку партнерів, насамперед США.

«Нові виклики відкривають нові можливості», відзначив дипломат, говорячи про готовність України до поглиблення та більшої кількості спільних військово-технічних проектів зі Сполученими Штатами. В той же час, за словами Чалого, надання США Україні оборонної зброї є своєчасним та стане потужним сигналом підтримки України задля припинення агресії з боку РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: