Потужний буревій у Румунії забрав життя щонайменше восьми людей

Потужний буревій у Румунії забрав життя щонайменше восьми людей
Наслідки буревію в Румунії 
Фото: ТСН

Автомобільні і залізничні шляхи заблоковані вирваними вітром деревами, зірвані дахи на будівлях шкіл, лікарень, житлових будинків

Щонайменше 8 людей загинули, 67 поранені в результаті потужного буревію, що пронісся західною частиною Румунії у неділю, 17 вересня. Згідно з повідомленнями, серед причин загибелі людей – падіння рекламного щита і дерев.

Повідомляється, що автомобільні і залізничні шляхи заблоковані вирваними вітром деревами, зірвані дахи на будівлях шкіл, лікарень, житлових будинків. Десятки міст і сіл залишилися без електрики.

«Я ніколи не бачив нічого подібного», – прокоментував ситуацію з пошкодженням через буревій інфраструктури мер міста Тімішоара Ніколає Робу.

Вітри потужністю близько 100 кілометрів за годину також призвели до руйнувань на окремих територіях у Сербії та Хорватії.

Як повідомлялося, 17-18 вересня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, гроза, пориви вітру), через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 478 населених пунктів у 6 областях.

За даними ДСНС, у Чернівецькій області у м. Чернівці пошкоджено металеву покрівлю торгового центру на площі близько 500 м2, у с. Стебні Путильського району пошкоджено шиферне покриття загальноосвітньої школи на площі близько 20 м2, сталося повалення близько 52 дерев, через пориви ліній електропередач частково залишилися без електропостачання 4 райони (Путильський, Вижницький, Сторожинецький та Заставнівський).

Закарпаттям увечері у неділю, 17 вересня, пронісся шквальний вітер та грози, внаслідок чого було повалено дерева у низці населених пунктів області та аварійний копер шахти №9 ДП «Солотвинський солерудник». 

За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: